Wednesday, March 2

Teka-Teki Yang Menyakitkan Hati..



Minyak ape yang disukai oleh lelaki..?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.
 
Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang. cube kira brape black belt dia ade.
 
Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.
 
Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'
 
Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...
 
Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati' ?
Answer: Usus
 
Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut
 
Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak
 
Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'
 
Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: Sekretari baik: 'Selamat pagi tuan'
Sekretari kurang baik: 'Dah pagi ni tuan'
 
Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal orang yang baca blog ni..
 
Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur..
 
Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' boleh diangkat..
 
Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa..
 
Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah..


Kenapa pengadil beri kad merah kepada pemain?
Answer: Kalau bagi kad kredit, itu bukan main bola namanya..

Sekolah apa tiada guru, murid dan kakitangan?
Answer: Sekolah cuti.. 

Kenapa penggali kubur gali kubur tak pakai seliper?
Answer: Seliper mana boleh buat gali tanah.. 

4 orang berpayung dalam 1 payung tapi kenapa tak basah?
Answer: Sebab tak hujan.. 

Import apa yang penting?
Answer: Important 

Kereta apa yang susah dicari?
Answer: Kereta yang hilang 

Kawasan mana di Malaysia yang dibangunkan dengan menggunakan 2 alatan?
Answer: Batu Pahat 

Lembu apa yang boleh terbang?
Answer: Lembu yang naik kapal terbang.. 

Air apa yang berani?
Answer: Air terjun 

Kasut apa paling berat?
Answer: Kasut bata 

Bagaimana cara nak cepat gemuk?
Answer: Masuk dalam sarang tebuan.. 

Bas berhenti secara mengejut kerana takut terlanggar katak. lepas pemandu brek, apa yang turun dulu?
Answer: Meter bas..

 

0 comments:

Post a Comment

 

Sedang Online

widget