Friday, March 4

Muslimah Tersayang..Muslimah yang dikasihi…
Pelihara auratmu walau di mana kau berada dan jangan biarkan keindahan dirimu menjadi tatapan lelaki yang bukan Mahrammu..

Muslimah yang dikasihi…
Pelihara solatmu, tundukkan pandangan matamu dihadapan lelaki yang bukan milikmu.. Kelak engkaulah yang bertuah ketika menjadi tetamu Allah.. moga – moga dirimu disambut penuh kasih oleh Bidadari syurga Ainul Mardhiyah..

Muslimah yang dikasihi…
Berakhlaklah dengan panduan dari Rasulmu.. Contohi dan ikuti pastinya engkau yang bahagia.. Sejuk mata memandang bercahaya dunia dengan hiasan muslimah solehah sepertimu..

Muslimah yang dikasihi…
Jadikanlah dirimu seperti permata yang berharga dicelahan kaca.. Ikuti perintah agama, jauhi larangannya.. Al Quran panduan hidupmu.. Hadith jadi sumber rujukanmu..

Muslimah yang dikasihi…
Jangan biarkan dirimu hanyut dengan arus kemodenan tanpa bekalan ilmu di dada.. renungilah masa depanmu, tetapkan iman di dada, moga ia menjadi perisai buat dirimu.. Jangan kail panjang sejengkal lautan dalam hendak diduga..

Muslimah yang dikasihi…
Nilai cintamu hanya pada Allah yang satu.. kasihi Tuhanmu.. redhalah Islam menjadi agamamu, pasti tiada kecewa buatmu..

Sayangku…
kelak satu hari nanti ada Insan yang menantimu berkat kasihmu pada Allah yang satu.. pasti itulah Insan yang menjadi cintamu didunia wasilah dari Allah.. Moga bertambahlah Redha Allah padamu.. melimpah kasihNya padamu.. kerana engkau meletak kasihmu padaNya dahulu sebelum cinta pada kekasih yang menjadi pilihan hatimu..
 

0 comments:

Post a Comment

 

Assalamualaikum

Sedang Online

widget